Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Lappland-Västerbotten

Mellan hav och fjäll

 Vi och vårt företag är förankrade i Mellersta Norrland och vi hör till Lappland som landskap och Västerbotten som län. Lycksele är vår hemkommun och närmaste by är Rusksele. 

Västerbotten är känd för mycket bl a för Västerbottens ost, armbryterskor, skidåkare både utför, på längden och med vapen.

Vi har en stark berättartradition som gett oss många fina författare som Sara Lidman, Stieg Larsson och P-O Enqvist. För att inte tala om alla artister inom musiken; Eva Dahlgren, Sahara Hotnihgts, Liza Miskovsky.

Vi tjusas av de oändliga myrarna som finns i inlandet där man på sommaren plockar hjortron och slåss med myggen och under vårvintern så lockas man av långa skidturer på härlig skare som gör att det känns som man flyger fram på ett salsgolv. På skotern så letar man sig fram genom älvsdalar och åar för att finna en plats där man i lugn och ro njuter av vårsolen invid en brasa där kaffepannan puttrar. Kan det bli bättre?

Vindelälven brusar nedanför vårt hemställe både stark och på vårarna är den väldigt stor eftersom den är en av de sista orörda älvarna vi har. Texten "kalla den änglamarken eller himlajord" ur Evert Taube sång Änglamark är strofen "Låt sista älven som brusar i vår natur brusa alltjämt mellan fjällar och gran och fur!" är speciellt tillägnad denna vackra national älv som rinner närmare 50 mil lång och börjar vid källflödena i gränslandet mellan Norge och Sverige, genom Vindelfjällens naturreservat, fjällbyn Ammarnäs och vidare till Vännäsby, där den flyter samman med Umeälven och ut i Bottenviken. Här har kraftfulla insatser gjorts av både folk och fä i form av Vindelälvsloppet (löpning) och Vindelälvsdraget (hunddrag).

Det har gjort att för oss finns det inget annat val för oss och vårt företag att försöka till varje pris få vara kvar i det landskap vi trivs och älskar och genom småföretagsamhet utveckla och bevara det unika i vårt företag. Vi tror på framtiden för inlandet och ser internet som en möjlighet där vi kan finnas överallt och ingerstädes. Tveka inte att besöka landet mellan fjäll och hav....där finns lugnet, luften och njutningen för ögat. 

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen